III. Őszi Nemzetközi Színházi Fesztivál Füleken

 III. Őszi Színházi FesztiválHét nap – nyolc színdarab. Ez az idei őszi színházi fesztivál programja Füleken, melyet a Városi Művelődési Központ szervez a színházkedvelőknek 2015. október 19-től október 25-ig. A helyi Zsákszínház társulata 18,00 órai kezdettel  Eve Ensler Alávalók című drámájával nyitja meg a fesztivált Gyetvai Viktória és Bódi Andrea rendezésében, melyet szigorúan 18 éven felüli nézőiknek ajánlanak a szervezők.

A gyerekeket három előadás várja: Október 19-én a VMK-ban a helyi Apropó mutatja be a Fülek bokáig című dramatizált játékot 10 órai kezdettel, ezt követően 10 óra 30 perctől a Füleki Gimnázium Zsibongó Kisszínpadának előadásában Arany János A walesi bárdok című versének dramatizált változatát láthatja a gyermekközönség.  

Október 20-án 10,00 órai kezdettel a Gulliver naplója című szlovák nyelvű mesejátékot tekinthetik meg a gyerekek a besztercebányai Hotel Mária Színház előadásában. 

Október 22-én 18 órakor a hetényi Csavar Színház Gál Tamás közreműködésével mutatja be Griskovec: Hogyan ettem kutyát? című monodrámáját.

A losonci Kármán József Színház legújabb összeállítását, a Dalos étlapot október 23-án tekinthetik meg a zenés játékok kedvelői 18 órai kezdettel.

Mikszáth Kálmán: Különös házasság című regényének színpadi változatát viszi színre a Komáromi Jókai Színház október 24-én a Kossuth-díjas Valló Péter rendezésében 18 órakor.

Az őszi színházi fesztivál záróakkordjaként október 25-én Moliére: Képzelt beteg című vígjátékát láthatja a nagyérdemű közönség a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház vendégelőadásában, Koltai Róbert főszereplésével.

A fesztivál valamennyi előadása a VMK-ban valósul meg, s az összes esti előadás 18 órakor kezdődik. A heti bérlet ára 8,- euróba kerül, de belépők minden előadásra külön-külön is kaphatók elővételben, vagy az előadások napján a VMK pénztárában.

Az idei, immár III. Őszi Nemzetközi Színházi Fesztiválon neves művészek közreműködésével minden bizonnyal fergeteges előadásokat láthat majd a színházkedvelő közönség.