Horner zenéje tegnaptól történelem

James Horner Foto © Hollywood ReporterJames Horner, a Titanic és az Avatar filmzenéjének legendás szerzője életét vesztette, amikor tegnap lezuhant magánrepülőgépével Santa Barbara közelében. A szerencsétlenség helyi idő szerint 9:30 tájban történt

a Los Padres National Forest területén, 160 kilométernyire északnyugatra Los Angelestől. A 61 éves zeneszerző egyedül volt a gépen; imádott repülni…
Munkásságát filmek sora őrzi: a Nyolcadik utas…, A rózsa neve, a Glory, a Trója, az Egy csodálatos elme, az Apollo 13, az Avatar, a Rettenthetetlen és a Csodálatos pókember… Tízszer is jelölték Oscar-díjra, kétszer el is nyerte a szobrocskát, méghozzá a Titanic című film zenéjéért, valamint az általa szerzett és Celine Dion által előadott My Heart Will Go On című slágerért.

Olyan filmesekkel dolgozott együtt, mint George Lucas, Steven Spielberg, James Cameron, Ron Howard és Oliver Stone.
James Horner halálának hírére számos korábbi alkotótársa, színészek, énekesek, fejezték ki együttérzésüket, köztük Céline Dion, Russell Crowe, Kirstie Alley és Ron Howard is, akivel hét filmen dolgozott együtt.
A szintén Oscar-díjas zeneszerző, Alan Menken méltatásában generációjuk egyik legjobb filmzeneszerzőjének nevezte James Hornert, Rob Lowe pedig Twitter-bejegyzésében azt írta: semmi sem volt akkora hatással mozis élményeire, mint James Horner zenei géniusza.
Legismertebb műveivel idézzük fel csodálatos muzsikáját:

https://youtu.be/8tuvz_9D7Ok

https://youtu.be/WIjtMrjx2RQ