Posztolj verset az utcára! Kitör a versek forradalma!

Hogyan posztolj verset az utcáraEz annyira jó, hogy kár, hogy nem én találtam ki… irigység ide meg oda, íme: „A Gittegylet.com hirdette meg a posztolj verset az utcára című kampányát, amely már most az év egyik legmenőbb gerillaakciójának számít,

cikkünk megjelenéséig mintegy 13000 ember csatlakozott az eseményhez szerte az országban. A Verskocka, a Szabadságszínpad, a Debreceni Moly Klub és a DRÓT is társrendezvényekkel készül, sőt még futva is lehet verseket posztolni. A Gittegylet tagja, a DRÓT állandó szerzője Szeifert Natália foglalta össze, hogy pontosan mi minden fog történni április 11-én.  – És akkor kitör a versek forradalma! 

Dátum: 2015. április 11., 12:00.

„FIGYELEM: A KÖLTÉSZET SÚLYOSAN KÁROSÍTJA A ZÖN ÉS KÖRNYEZETE HÜLYESÉGÉT! Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan posztolunk verset az utcára április 11-én a Költészet Napján. Ebben az árpilis elsején készült, posztmodern posztoló kisfilmben végre fény derül arra, hogy nem tréfadolog, hogy mit, miként és hogyan kell szakszerűen elhelyezni verset a zuccán.”

„A tavalyi évhez hasonlóan idén is arra biztatunk benneteket, hogy ünnepeljük rendhagyó módon a magyar költészet napját!

ÁPRILIS 11-én posztoljunk verset az utcára, legyen a hirdetőoszlopokon, irodák üzenőfalán, két eladó/kiadó hirdetés között, és minden legálisan „posztolható” felületen egy vers! A helyszín a fantáziátokra van bízva – amiről már tavaly is kiderült, hogy határtalan. 
Egy kedvencetek, több kedvencetek, kortárs, régi, szomorú, vidám, gyerek, felnőtt, szép, csúf vers – osszátok meg a környezetetekben élőkkel! 
Idén is várjuk a képeket! Saját kiposztolt versekről, vagy olyanról, amit megtaláltatok. 
A képeket küldjétek az üzenőfalunkra: https://www.facebook.com/gittegyletos (lehetőleg írjátok meg, melyik városban posztoltátok a verset) 
vagy Twitteren #gittversposzt taggel ellátott képként levadásszuk. UPDATE: Instagramon is várjuk a képeket #gittversposzt-tal, helymegjelöléssel.
A küldeményeitekből idén is albumot készítünk!
A tavalyi képeket itt tudjátok megnézni, lehet ötleteket meríteni: http://gittegylet.com/2014/04/12/magyar-kolteszet-napja-2014-kozossegi-kepgaleria/

AZ ESEMÉNY A FACEBOOKon.

 

További hasonló témájú videók