A magyar kultúra napja, Galánta 2015 (1.)

Magyar Kultura Napja1A magyar kultúra napjának országos ünnepsége a Himnusz elhangzásával kezdődött, Csanaky Eleonóra előadásában. A Csemadok Országos Tanácsa e jeles napon adja át a Csemadok Életmű Díjat, a Csemadok Közművelődési Díjat és a Gyurcsó István-díjat. Az ünnepséget Bárdos Gyula, a Csemadok országos elnöke nyitotta meg, majd Haraszti Attila, a Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezető-helyettese tolmácsolta Potápi Árpád János államtitkár ünnepi beszédét.

A Csemadok Életmű Díjat Balogh Csaba (Galánta), Mitro László (Abaújszina), Varga László (Nagymegyer), Vas Ottó (Ipolyság) és Záhorszky Elemér (Érsekújvár) vették át. A kitünetetteket Stirber Lajos, Csoltkó Jenő, Kovács László, Pálinkás Tibor és Berényi Margit méltatták.

A Csemadok Közművelődési Díjat Dávid Mihály párkányi pedagógus, művelődésszervező, Pál Gabriella és Pál Csaba nagybalogi művelődésszervezők, Patócs Lajos hodosi citerás, népművész és Srejner Tibor diószegi rendező kapták. A Gyurcsó István-díjat Ripcsu Rudolf, a Csemadok Tőketerebesi Területi Választmányának egykori titkára vette át.

A műsorban Szeredy Krisztina, Csanaky Eleonóra, Bognár Hajnalka, Ternóczky István, a nemeskosúti Berkenye Táncegyüttes és a Peredi Nőikar működtek közre.

További hasonló témájú videók