Pozsonyi mese Lechner Ödönről

LechnerA Pozsonyi Magyar Intézetben mutatták be november 24-én a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás műhelyében született kötetet, amely a hírneves építész, Lechner Ödön életéről szól. A szerző, B. Mánya Ágnes játékos formában mutatja be Lechner Ödönt

a gyerekeknek és a felnőtt olvasóknak. A könyv illusztrátora a pozsonyi Matrka Simon. Az estet Bolemant Éva vezette. A két nyelven folyó könyvbemutató fontos momentumait és hangulatát foglaltuk össze videónkban.

ilustracia%201clechner%20h1A mesében tárgyak kelnek életre, amelyek egy százéves pozsonyi történetet osztanak meg velünk.

A Pozsonyi mesék című sorozat olyan híres személyiségeket mutat be, akik a város történelme során valamilyen módon kapcsolatba kerültek Pozsonnyal. Kempelen, a feltaláló és Bartók Béla zeneszerző után most egy neves építész, Lechner Ödön életébe nyerünk bepillantást, aki utolsó műveként a pozsonyiak kedvelt Kék templomát tervezte meg. 

A  könyvet Jana Pohaničová a pozsonyi Építészeti Kar Műemlékvédelmi és Történettudományi Építészeti Intézetének vezetője keresztelte.
 
A könyv megvásárolható a fővárosi karácsonyi vásáron a Pozsonyi Kifli standjánál.
(Megjegyzés: a szövegben megemlített Alojz Rigele = Rigele Alajos pozsonyi magyar szobrászművész, akinek számos köztéri alkotása látható a városban. Lehel Zsolt írt róla emlékezetes könyvet.)

További hasonló témájú videók