Országos citeratalálkozó – Viza citerazenekar, Naszvad

Viza citerazenekar - Naszvad

Viza citerazenekar, Naszvad. Az első naszvadi citerazenekar 1965-ben alakult. A jelenlegi felállásban 2000-ben lépett a közönség elé.

 Az első országos fellépéséken nívódíjat kaptak a Bíborpiros szép rózsán. 2002 májusában a Szlovák Rádióban volt az országos népzenei együttesek minősítése, ahol ezüst fokozatot értek el. Azóta rendszeresen szerepelnek különféle rendezvényeken: falunapokon, baráti találkozókon a határon innen és túl, népzenei fesztiválokon, citeratáborokban voltak és még sorolhatnánk. 2005 októberében kitűnő szereplésük elismerése jelélül vendégszereplési lehetőséget kaptak Erdélybe, Sepsiszentgyörgyre.

A csoportot Dobosi Tamás vezeti.

2014. október 18-án rendezte meg a 16. Országos Citeratalálkozót a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, a Csemadok Nagyabonyi Alapszervezete és Nagyabony Község Önkormányzata a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából. A versenyprodukciókat a színpadra lépés sorrendjében, fokozatosan tesszük közzé.


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , , , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2014/11/orszagos-citeratalalkozo-viza-citerazenekar-naszvad/trackback/

Most itt van: Home // ESEMÉNY, KULTÚRA, Népművészet, Verseny, VIDEÓK, Zene // Országos citeratalálkozó – Viza citerazenekar, Naszvad

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 Magyar Interaktív Televízió. All rights reserved.
Edited by Microgramma