Színházi Lábjegyzet 27. – Különös házasság

jókaiMikszáth Kálmán Különös házasság című regényének Závada Pál által létrehozott színpadi változatát mutatja be a Komáromi Jókai Színház társulata november 7-én, 19 órakor Valló Péter rendezésében.
Buttler János grófot, Dőry báró arra kényszeríti, vegye feleségül a helyi plébános által megejtett lányát, így leplezve a család becsületén esett foltot. Buttler akárhogy tiltakozik, s fogadkozik, hogy ő már eljegyezte Horváth Piroskát, szomszédjuk leányát, a csábító pap összeadja őket. Így indul a történet… A főbb szerepekben Tóth Károly, Drága Diána m.v., Szabó Viktor, Fabó Tibor és Bárdos Judit látható, a jelmezeket Gadus Erika tervezte, a díszlet a Kossuth-díjas rendező, Valló Péter munkája. A premiert könyvbemutató is kíséri, ugyanis Beke Sándor a bemutató előtt dedikálja majd könyvét, ami A sors vezetett Pozsonytól Kassáig, Kassától Egerig címet viseli, s az este folyamán meg is vásárolható.
A Komáromi Jókai Színház internetes műsorában, a Majorfalvi Bálint által készített Színházi Lábjegyzet huszonhetedik részében riportot láthatnak Valló Péterrel, Drága Diánával és Tóth Károllyal, az aktuális bemutató kapcsán.

Készítette: Majorfalvi Bálint

[mappress mapid=”8″]

 

További hasonló témájú videók