Százdi Sztakó, a somorjai polgár

Százdi Sztakó ZsoltElső írói sikeremet 1986-ra datálom, amikor Hazatérés című hangjátékommal díjat nyertem a Csehszlovák Rádió pályázatán. Lebegés című hangjátékomat 1991-ben mutatták be.

Nikodemus című novellámat a Remény katolikus hetilap közölte, már a kilencvenes években, ahol verseket is publikáltam. Egy írónak meg kell érnie, mint a jó bornak. Én ezt valamikor 1998 körülre teszem, amikor az Irodalmi Szemle közölte A főnix halála című novellámat. Néhány éve megkeresett Tóth Erika, hogy volna-e kedvem egy sérült embereknek szóló lapba írni, azóta írok jegyzeteket, könyv és filmajánlókat a Carissimi folyóiratba és a Felvidék.ma portálra. Az interneten is jelen vagyok, blogom: http://enaziro.blogspot.sk/. ”

A Zalabai Zsigmond városi könyvtár és a pozsonyi székhelyű Carissimi nonprofit alap szervezte Százdi Sztakó Zsolt somorjai bemutatkozását 2014. október 2-án. Vendégek voltak az író barátai, műveinek ismerői: Tóth Erika, a Carissimi nonprofit alap elnöke, Pogány Erzsébet, a Felvidék.ma hírportál igazgatója, Korpás Árpád idegenvezető, Haraszti Mária, a Median igazgatója, valamint Brezovszky Andrea. 

Részletek az est eseményeiből, a szerző szövegeiből a vendégek tolmácsolásában. 

Kamera: Haraszti Mária és Korpás Árpád.

Az eseményről ITT olvashatnak.

 

 

További hasonló témájú videók