A Rakonca Ifjúsági Néptáncegyüttes újabb sikere

Rakonca Ifjúsági Néptáncegyüttes, FülekSzombaton Breznóbányán (Brezno) a néptáncegyütesek kerületi versenyén a Rakonca Ifjúsági Néptáncegyüttes aranysávos produkcióját a zenekar hiánya miatt ezüstsávos minősítéssel értékelte a zsűri. „Egyben a mezőny legjobban táncoló együttesének nevezte a csoportot, amiért díjat ugyan nem osztott, de ettől még éppúgy büszkék vagyunk rá” – adta hírül Varga Lia és Varga Norbert a Facebookon vasárnap délután. Az együttesnek gratulálunk és további sikeres munkát kívánunk!

Koreográfus: Agócs Attila és Agócs Polli

Zenei összeállítás: Agócs Attila

A RAKONCA Ifjúsági Néptáncegyüttes 1995-ben alakult Füleken, elsődleges célkitűzése a magyar népi tánckultúra továbbörökítése és autentikus színpadi bemutatása.

Fennállásuk óta háromszázat jócskán meghaladó fellépésük volt, állandó résztvevői a régió kulturális rendezvényeinek, számos országos verseny és fesztivál résztvevői és díjazottjai. Az elmúlt évek során több ízben vendégszerepeltek Magyarországon, Romániában, valamint Törökországban, Montenegróban, Szlovéniában, Ausztriában és Szerbiában. Hazai sikereik közül az Országos Gyermek Néptáncversenyen, az Eszterlánc Országos Gyermek Néptáncfesztiválon, illetve az országos Néptánc Antológián elért eredményeikre a legbüszkébbek. Visszajáró résztvevői a Vendégségben Budapesten elnevezésű fesztiválnak, melyen legutóbb 16 ország 700 fiatalja között képviselték városukat, míg 2005-ben a budapesti Sziget Fesztivál programjait gazdagították műsorukkal. Őszinte örömükre szolgál, hogy munkásságukról többször is beszámolhattak a Magyar Televízió különféle magazinműsoraiban, valamint, hogy a régión belüli kiemelkedő munkájuk jeléül 2004-ben elnyerték a „Nógrád Közművelődéséért” díjat. Az együttes vezetői Varga Lia és Varga Norbert.
A fenti példa is bizonyítja, hogy azóta is kitartóan dolgoznak.
Egy korábbi felvételük: Agócs Attila-Agócs Polli: Gömöri táncok. Testvérvárosi Találkozó, Salgótarján 2012

További hasonló témájú videók