Az eltáncolt cipellők vándorúton

A Kuttyomfitty Társulat Az eltáncolt cipellők című darabját 60. alkalommal a kassai Thália Színházban mutatta be idén februárban, a felvétel ott készült. 

 
Egyszer volt, hol nem volt, a Dunán is túl, 
ott, ahol a tánc és a mese az úr, volt egy kis csapat, 
a nevük Kuttyomfitty Társulat.
 
 
Kuttyomfitty TársulatAz ekecs-apácaszakállasi társulat 2011-ben alakult azzal a céllal, hogy olyan műsorokat mutasson be a zömmel gyermekek alkotta közönségnek, amelyek által a táncos élmény mellett néprajzi, zenei és irodalmi ismeretekhez is juttatja őket. A Kuttyomfitty Társulat fő profilját a gyermekeknek készített műsorok adják, bár a tapasztalatok azt mutatják, hogy ezen műsorokat az idősebb korosztály is nagyon kedveli.
Műsoraikban, eddig egyedülálló módon, négy előadói eszközt használnak: a táncot, éneket, szöveget és a bábokat.
A Kuttyomfitty Társulat fellépéseket vállal iskolákban és óvodákban, falunapokon, táborokban, fesztiválokon és egyéb rendezvényeken. (Saját hangosítással rendelkezik.)

A Kuttyomfitty Társulat álandó tagjai:

Dobsa Fodor Mónika:

néptáncos, néptánc-pedagógus, az ekecs-apácaszakállasi Pimpimpálé és a nyárasdi Tücskök Gyermek Néptáncegyüttesek művészeti vezetője. A Népművészet Ifjú Mestere és Fülöp Ferenc-díjas táncos.

Dobsa Tamás:
néptáncos, néptánc-pedagógus, az ekecs-apácaszakállasi Pimpimpálé és a nyárasdi Tücskök Gyermek Néptáncegyüttesek művészeti vezetője. A Népművészet Ifjú Mestere és Fülöp Ferenc-díjas és Martin György-díjas táncos

A Kuttyomfitty Társulat alkalmi tagjai:

Rebro Ágota:
báb- és drámapedagógus, magyar-német szakos pedagógus.

Kurdi Gábor:

A Népművészet Ifjú Mestere, hangszerkészítő, előadó

 

További hasonló témájú videók