Harold Pinter Árulása Komáromban és Kassán

Harold Pinter: Árulás. A Komáromi Jókai Színház előadásaMárcius 14-én 19 órakor bérletszünetben Komáromban, 28-án 19 órakor Kassán láthatja a közönség Harold Pinter drámáját, az Árulást a Komáromi Jókai Színház társulatának előadásában.

Harold Pinter (London, 1930. október 10. – London, 2008. december 24.) Irodalmi Nobel-díjas angol drámaíró, költő, forgatókönyvíró, színész, rendező, polgárjogi aktivista. A második világháborút követő drámaíró nemzedék egyik nemzetközileg is legismertebb képviselője. Jelentősebb művei: A gondnok, Az étellift, Árulás és a Holdfény című drámák.

A Komáromi Jókai Színházban a darab bemutatója 2013. szeptember 26-án volt. Erre a bemutatóra invitált Majorfalvi Bálint ajánlója.

Szereplők:
Jerry – Mokos Attila
Robert – Petrik Szilárd m.v.
Emma – Bandor Éva (Jászai Mari-díjas)

Rendezte: Valló Péter (Kossuth-díjas) m.v.

A darab egy szerelmi háromszög hétéves történetét meséli el, időben visszafelé. Pinter látszólag sematikus nyelvezetű írásából három, beláthatatlanul kibogozhatatlan és szétválaszthatatlan élet kusza ösvényei bontakoznak ki. Három ember, öt élet. Mindenki elárul mindenkit, de leginkább önmagát. Belemenni egy ártatlannak tűnő apró, kis játékba, de mi lesz a vége? Nem is olyan könnyű kijönni belőle… S ha egyáltalán sikerül, mi marad?
Robert – a férj; Emma – a felesége és Jerry – a legjobb barát története mindennapi história, mindennapi emberekkel. Jerry és Emma egymásba habarodnak és törvénytelen kapcsolatukat évekig sikeresen titkolják a férj és a világ előtt. Vagy mégsem? Egy nap minden kiderül! Vagy mégsem? Miféle láthatatlan szálak tartják össze az emberi kapcsolatokat éveken, évtizedeken keresztül? A darab olyan kérdésekkel foglalkozik, melyek mindannyiunkat nap mint nap foglalkoztatnak. Olyan élethelyzeteket mutat, melyekkel naponta szembesülünk, de az ábrázolás annyira finoman abszurd, hogy saját magunkon nevetni kényszerülünk. 

Ügyelő – Nagy László
Súgó – Balaskó Edit
Hangtechnikus – Görözdi Szilárd, Zakor Sándor
Fénytechnikus – Rozsás Szilvia
Fodrász, sminkes – Tóth Simona
Kellékes – Szűcs Klaudia 
Díszlettervező – Valló Péter m.v.
Jelmeztervező – Gadus Erika m.v.
A rendező asszisztense – Balaskó Edit

További hasonló témájú videók