Hatvan éve a tudás szolgálatában – a bábcsoport fellépése

Galánta 60 BábcsoportA Galántai Kodály Zoltán Gimnázium bábcsoportjának fellépése a gimnázium megalapításának hatvanadik évfordulójára rendezett ünnepi akadémián. Az ünnep alkalmából képekkel illusztrált könyvet is megjelentettek az iskola történetéről. A felvételek az ünnepi műsoron készültek.

Az M-video felvétele

A hatvan év alatt 174 osztályban 4824 diák érettségizett a gimnáziumban.
Galántán 1950-ben, a nyolcosztályos alapiskolában indult újra a magyar nyelvű oktatás; 1953 szeptemberében megnyitotta kapuit a Galántai Magyar Tanítási Nyelvű Tizenegy Éves Középiskola; az alapiskola nyolc osztályához további három évet csatoltak.
A két iskola tíz évig közös tanári karral, egy igazgatás alatt működött. Az intézményt 1960-ban általános műveltséget nyújtó középiskolává, 1970 szeptemberében gimnáziummá nevezték át. Az osztályok különböző épületekben voltak, télen a neogótikus kastélyban is tartottak tornaórákat. Az alapiskola 1963-ban költözött a mai épületbe. A gimnázium épülete 1977-ben készült el, ezzel megoldódtak a helyiséggondok. A nyolcosztályos képzés 1992-ben indult, 2000-től Kodály Zoltán nevét viseli a galántai magyar gimnázium. A kétezres évek elején csaknem ötszáz diák járt a gimnáziumba, számuk azóta folyamatosan csökken. 
Remélhető azonban, hogy a patinás és jó nevű intézmény diákserege a jövőben újra gyarapodásnak indul, és újabb kiváló személyiségeket indít útnak.

 

 

 


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2014/01/hatvan-eve-a-tudas-szolgalataban-a-babcsoport-fellepese/trackback/

Most itt van: Home // ESEMÉNY, Évforduló, Oktatás // Hatvan éve a tudás szolgálatában – a bábcsoport fellépése

© Magyar Interaktív Televízió

Magyar Interaktív Televízió

FREE
VIEW
© 2010 . All rights reserved.
Edited by Microgramma