Európa kicsiben – a brüsszeli Mini Európa

Mini-EuropeA Mini Európa egy kicsinyített kontinens, az összes jelentős nevezetességet 1:25 léptékű kicsinyítéssel jeleníti meg. Mintegy 80 város 350 látványossága között sétálgathat a látogató. Megtekinthető az angol Parlament, a párizsi Eiffel-torony, a füstölgő Vezúv vagy a budapesti Széchenyi fürdő… http://youtu.be/BGpXKvfY4iY?modestbranding=1

Ez a terület eredetileg az 1958-as világkiállítás kedvéért jött létre,  Brüsszel legnépszerűbb turisztikai látványosságai közé tartozik. Az Oceadium vízi vidámpark, a Mini Europe, a Kineopolis mozi és a világhírű Atomium is itt található, így egy nagyszerű szórakoztató napot kínál a turisták és kiránduló családok számára, sok étteremmel és kávézóval. 

Brüsszel új jelképe az Atomium a Heysel parkban. A helybéliek büszkesége. Az 1958-as világkiállításra épült, alakja és arányai egy vasatom belső kristályrácsait és szerkezetét mintázzák 165 milliószoros nagyításban. A gömbös-rácsos szerkezet magassága 102 méter, tömege pedig 2400 tonna. Lift visz a kilencedik, legfelső gömbbe, a panoráma csodálatos.

 

További hasonló témájú videók