A Hot Jazz Band, Magyarország legnépszerűbb jazz-zenekara

Hot Jazz BandIdén a Gombaszögi Nyári Táborban (Krasznahorkaváralján): A Hot Jazz Band, Magyarország legnépszerűbb jazz-zenekara.

A zenekar a két háború közti magyar könnyűzene és az amerikai jazzkorszak korai jazz, swing és dixieland dallamait dolgozza fel. A zenekar tagjai saját bevallásuk szerint arra törekednek, hogy a népszerű dallamokat korhűen, minél kiválóbb stilushűséggel csalják elő hangszereikből. Autentikus előadásmódjuk viszont nemcsak hangszerelésben, hanem Bényei Tamás énekstílusában is tükröződik, amely a húszas, harmincas és negyvenes évek énekes sztárjainak előadásmódját idézi.

A zenekar pályafutása kezdete óta tizenhárom lemezt adott ki, ezek közül négy album a két háború közti magyar könnyűzenei életét eleveníti fel. Legutolsó lemezük, a Halló! Halló! 2011-ben jelent meg. A közismert magyar dallamokon, hamvadó cigerattavég és mesés niagara-vízesés mellett Louis Armstrong, Benny Goodman, George Gershwin és Duke Ellington szerzeményei is feltűnnek a repertoárjukban. 


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2013/06/a-hot-jazz-band-magyarorszag-legnepszerubb-jazz-zenekara/trackback/

Most itt van: Home // ESEMÉNY, Tábor, VIDEÓK, Zene // A Hot Jazz Band, Magyarország legnépszerűbb jazz-zenekara

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 . All rights reserved.
Edited by Microgramma