A Kulcsár Tibor-díj idei díjazottai: Sebők Valéria

Sebők ValériaSebők Valériát, a Csemadok Rimaszombati Területi Választmányának volt elnökét tanítványa és munkatársa a Csemadokban, Szamos Zsuzsa méltatta.

A XXII. Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondók, Énekelt Versek és Lírai Színpadok országos döntőjén évről évre átadják a Kulcsár Tibor-díjat.

A díjat olyan személyeknek vagy közösségeknek ítélik oda, akik hosszútávon sokat tettek és tesznek a vers- és prózamondó versenynek mint mozgalomnak a fennmaradásáért, illetve felkészítőként, előadóként vagy irányítóként a pódiumművészet meghatározó egyéniségei, szervezői. Az elmúlt 13 évben a díjat átvehette: a Szlovákiai Magyar Pedagógusszövetség, Ladányi Lajos, Z. Urbán Aladár, Újváry László, Kürthy Lajos, Vas Ottó, Varga Rózsa, Csanaky Eleonóra, Kamenár Horváth Éva, Bodnár Mária, Gáspár Tibor, Bujanszky Jolán, Gál Lívia, Kiss Péntek József, Bárdos Ágnes, Holka Gizella, Szabó Csilla, Szvorák Zsuzsa, Gubík Mária és Tóth Sándor. 2013-ban a Kulcsár Tibor-díjat két gömöri pedagógus kapta: Nyéky Anna és Sebők Valéria. 

A díjat Tóth Csilla, a Csemadok Rimaszombati Területi Választmányának elnöke, a kuratórium tagja, és Juhász Dósa János, az egyik ötletgazda adta át.

[mappress mapid=”2″]

További hasonló témájú videók