Vancouveri séták

Vancouveri sétákMire csodálkozik rá leginkább egy könyvész Vancouverben? Hát a hétemeletes könyvtárra. Balázs F. Attila fényképezőgéppel készítette kisfilmjét.

Vancouver fontos kikötőváros a nyugat-kanadai Brit Columbia tartomány délnyugati részében, a Georgia-szoros, a Fraser-folyó és a kanadai Parti-hegység között. Nevét George Vancouver (1757–1798) brit felfedezőről kapta. A város először az 1860-as években népesült be, a Fraser-kanyoni aranyláz okozta bevándorlás következtében, főképp az Egyesült Államokból érkezett bevándorlókkal. Az aranyláz elmúltával sokuk elhagyta a várost. 1887-ben ideérkezett a transzkontinentális vasút. Vancouver kis faipari városból gyorsan nagyvárossá fejlődött.

A vancouveri kikötő akkor nyert nemzetközi jelentőséget, amikor megnyitották a Panama-csatornát és ez lehetővé tette, hogy a kanadai exportgabona a nyugati kikötőből is könnyen átjuthasson az Atlanti-óceánra. Azóta Kanada egyik legforgalmasabb kikötője lett és többet exportál, mint bármely más kikötő Észak-Amerikában. 

Úgy is nevezik, hogy „az élhető város”. Befogadó és soknyelvű, családias és szerethető.

További hasonló témájú videók