Balázs F. Attila 65

Balázs F. Attila 1990-től 2017-ig élt (Cseh)szlovákiában. Számos alkotó köszönheti neki indulását az AB-ART kiadó és a Szőrös Kő folyóirat jóvoltából. Archívumunkból kerestünk elő néhány momentumot születésnapja alkalmából.

A kolozsvári Lucian Blaga Nemzetközi Fesztiválon Felrobbant akvárium c. versét olvasta fel magyarul és román fordításban. A fesztiválon a román irodalom fordításában kifejtett megkerülhetetlen és fontos műfordítói munkásságáért megkapta a Lucian Blaga Műfordítói Nagydíjat. Az azóta eltelt időben már begyűjtött egy sor műfordítói elismerést. (Kolozsvár, 2011. május 12-14.)

2014. március 15-én adták át az Ex Libris Díjakat a Dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ színháztermében. Csallóköz és Pozsony régiójában idén kilencen kapták meg a kitüntetést.Balázs F. Attila költő, könyvkiadó kitüntetése; a laudációt Kulcsár Ferenc költő mondta: 

Festival Internacional de poesía de Granada fesztiválon 2016-ban 137 költő vett részt a világ 67 országából. Az idei rendezvénysorozatot a jeles nicaraguai költő, Ruben Dario (1916) halálának századik évfordulója jegyében rendezték meg. Három magyar költő vett részt a fesztiválon: Szlovákiát Balázs F. Attila, Ausztriát Márkus Barbarossa János, Magyarországot pedig Turczi István képviselte.

Legutóbb a délnyugat-kínai Guizhou tartományban 2018. október 10-16. között zajló 38. World Congress of Poets nemzetközi költőkongresszuson vehette át az Irodalom Nemzetközi Doktora kitüntető címet, és az ezzel járó diplomát.

További hasonló témájú videók