Ilosvai Gyermek Néptánctábor és II. Gyermek és Ifjúsági Zenésztábor

Ilosvai Gyermek Néptánctábor és II. Gyermek és Ifjúsági Zenésztábor Negyedik alkalommal tartották meg az Ilosvai Gyermek Néptánctábort Várhosszúréten 2011. július 25–30. között, ezzel egy időben pedig a II. Gyermek és Ifjúsági Zenésztábor is ugyanezen a helyszínen zajlott.  A két tábor szervezői, az Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes tagjai és a Bódva-völgyi és Érchegységi Kulturális Központ munkatársai szorosan együttműködtek, hogy a tanítás és tanulás mellett kellemes hangulatot is biztosíthassanak a a tábor résztvevői számára. Mindkét táborban neves oktatók foglalkoztak a gyerekekkel, és játékos formában próbálták megszerettetni az népi hagyományokat. Péter Tamás zenetanár Magyarországról brácsán és hegedűn sárközi dallamokat, kalotaszegi legényest és csárdást tanított a táborozóknak.

A néptánctáborban Fitos Dezső és Kocsis Enikő gyimesi táncokat, Kupec Mihály és Andrea tardoskeddi táncokat tanítottak, a teljesen kezdőkkel pedig Busai Norbert és Zsuzsanna foglalkozott. A talpalávalót Német Dénes és zenakara biztosította tábor egész ideje alatt, az ügyes kezek részére pedig a Gömöri Kézművesek Társulata biztosított kézműves foglalkozásokat.
A tábor az esti programok után, amelyeken Badin Ádám meseszínháza, a Borzovai Hagyományőrzők műsora, valamint Szabó Ottó és Tóth József képzőművészek akciófestészete szórakoztatta a lakókat, minden este vidám hangulatú táncházzal telt.
A záróesten az apró táncosok az újonnan tanult táncokat, a zenei tábor ifjai az újonnan tanult dallamokat mutatták be egymásnak és a környékről érkezett érdeklődőknek. A tábor teljes ideje szórakoztató jétékos hangulatban telt, a táncosok időnként zenéltek, a zenészek belekóstoltak a tánc ritmusaiba is.
Nagypáink s nagyanyáink fiatalkoti mulatós jókedve idéződött vissza a hét folyamán, amelyben amelyben nem kis szerepe volt a folyamatos élő zene varázsának. (Fecsó Yvett)

További hasonló témájú videók