Badin Ádám 55 éves

Badin Ádám mesemondó, rendező, bábjátékos 1965. április 10-én született Rozsnyón. 1992-ben diplomázott a prágai Károly Egyetemen. 1993-tól a Kecskeméti Ciróka Bábszínház ügyvezető igazgatója, 1997-ben Rozsnyón Meseszínházat alakított, 2003-tól a Kassai Bábszínház rendezője. A Palóc Mesemondó mozgalom egyik megálmodója és szakmai gondozója.

Egy 2015. május 30-án, a Nagyszarvai Művelődési Házban rendezett VII. Csallóköz-Szigetköz nemzetközi bábfesztiválon rögzített felvételünkkel köszöntjük. Fogadják szeretettel!

Badin Ádám rozsnyói Meseszínházának bemutatója. A Juhfia Jankó közösségi játék bábokkal, maszkokkal.  Palóc népmese alapján játékká álmodta Badin Ádám. Játsszák, mesélik és zenélik: Badin Ádám és Gabriella.

  • Rendező-dramaturg: Badin Ádám
  • Díszlet: Ulman István
  • Bábok: Boráros Szilárd
  • Maszkok: Benko Pál
  • Zene: Czakó József 

Gömörben és Nógrádban, valamint az egykori Torna vármegyében a lehanyatlott egykor híres pásztorkultúra megmaradt képviselői körében végzett saját mesegyűjtések alapján keletkezett ez az előadás. A magyar nyelvterületen mindenhol ismert Fehérlófia c. mese egy nagyon érdekes palóc változatáról van szó.

Egy juhocska által világra segített szegénylegény elindul, hogy megtalálja a szerencséjét, miközben sok-sok próbának lesz kitéve, de Fanyűvővel és Kőgyúróval, no meg főleg a három Táltosló segítségével még a sárkányokat is legyőzi.

És mindez az egykor közösségi játékként gyakorlott, ma interaktív előadásmódként ismert bábos-maszkos produkció formájában élő zenével, sok énekkel és játékkal. A gyermekeknek közvetlenül lehetőségük van megtapasztalni a játék lényegét, az előadás során a játék részeseivé és alkotóelemeivé válnak.

 

 

 

További hasonló témájú videók