Emlékezzünk Czinka Pannára!

Emlékezzünk Czinka Pannára!Az Emlékezzünk Czinka Pannára! alkotópályázatot 2011. június 14-én nyilvánosan értékelték  Rimaszombatban, a Tompa Mihály Alapiskola Nyugat-lakótelepi épületének könyvtárában. A zsűriben Nagyferencz Katalin, Singlár Zsuzsanna és Ádám Norbert, a Tompa Mihály Alapiskola pedagógusai foglaltak helyet.
A négy kategóriában – rajz, esszé, újság és poszter – értékelték a pályaműveket, amelyek Kulcsod, Szenna, Tornalja, Rimaszombat és Cakó iskoláiból érkeztek.

A nyilvános értékelésen bevezető beszédet mondott Angyal László, az alkotópályázat koordinátora, aki összefoglalta a pályázat célját. Az alkotások felidézik Czinka Panna, az első magyar cigányprímásnő életét és korát, születésének 300. évfordulója tiszteletére. Bemutatják a legendás magyar cigányprímásnő zenei virtuozitását, regényes életútját, a képzőművészet róla készült alkotásait.
Kategóriánként bronz, ezüst, illetve aranysávba sorolták az alkotásokat. Nagyferencz Katalin képzőművészeti, Singlár Zsuzsanna kulturális szempontból emelte ki Czinka Panna jelentőségét. Homoly Erzsébet, a Rákóczi Szövetség Balogvölgyi Helyi Szervezetének elnöke ismertette a díjazottak névsorát, s megköszönte a zsűri, a felkészítők és az alkotók munkáját. Az ünnepélyes díjátadásra viszont ősszel egy újabb kiállítással egybekötve kerül sor. A kiállítás a Nyugat-lakótelepi könyvtárban június 30-ig megtekinthető.

Jelenlegi pozíció
Irányok lekérdezése


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , , , , , , , , , , , , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2011/06/emlekezzunk-czinka-pannara/trackback/

Most itt van: Home // ESEMÉNY, VIDEÓK // Emlékezzünk Czinka Pannára!

© Magyar Interaktív Televízió

Magyar Interaktív Televízió

FREE
VIEW
© 2010 . All rights reserved.
Edited by Microgramma