A 3. SZMAZE Zenei Tehetségkutató Fesztivál

SzMAZE_eredmenyhirdetesA Szlovákiai Magyar Zenészek Egyesülete (SZMAZE) a Dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ, a Katedra Alapítvány és a dunaszerdahelyi Csemadok Művelődési Intézete támogatásával tehetségkutató fesztivált szervezett.

A húsz-húsz perces előadásokat Dusik Gábor, Katona Tamás, Krehlik Szabolcs, Molnár Ali, Pálinkás Márton, Rozsonits Tamás, Schmiedl Tamás, Török Elemér, Vida „Fefe” Ferenc és Vida Igor értékelte. A legjobb énekes díját végül Hodosy Mariannának, az Aranymetszés duó tagjának ítélték oda, míg a verseny legjobb zenésze Berecz Péter, a szepsi Gondola zenekar harmonikása lett; a legjobb zeneszerzőnek Trencsík Pál, a párkányi Jóvilágvan együttes tagja bizonyult. Értékes díjakat – például stúdióidőt, bemutatkozási lehetőséget – kapott többek között a verseit gitárkísérettel előadó Jakubecz László, az Arizóna zenekar, a Rock-Stone. A zsűri idén a Gondola zenekar produkcióját találta legjobbnak – a szepsi muzsikusok így ötvenórányi stúdióidőhöz jutottak egy budapesti stúdió jóvoltából.

Eredményhirdetés:

SiCK (a legutóbbi /2009/ SZMAZE-győztes koncertje)

Fools Day

Rock-Stone

A Pandolin együttes 2009-ben alakult Nemesócsán. Repertoárjuk többnyire melódiában és frisseségben gazdag saját szerzeményekből áll akusztikus feldolgozásban. De játszanak még átvett, sokak által ismert dalokat is.

További hasonló témájú videók