Karácsonyra itt a Mufasa: Az oroszlánkirály

MufasaA Disney folyamatosan jelenteti meg a klasszikus animációs filmjei élőszereplős remake-jeit. Az Oroszlánkirály a kivétel, mert ez nem élőszereplős, hiszen nincs is emberi karakter az 1994-es rajzfilmben, de majdnem az, mert fotórealisztikus az animációja. Ez az alkotás nagyon bejött a nézőknek, úgyhogy folytatni kell a sztorit valahogy: mondjuk egy előzményfilmmel? Ez lesz a Mufasa.

Ezúttal Simba csak hallgatni fog, sőt nem is ő, hanem a lánya, Kiara, akinek Rafiki meséli el a címszereplő, vagyis a lány nagyapjának a sztoriját.

A cselekmény során a nagypapát kölyökoroszlánként ismerjük meg. Magányosan bolyong a vadonban, ahol találkozik Takával, akinek királyi vér csörgedezik az ereiben. Elindulnak egy nagy kalandra, amelynek során barátokra és vérszomjas ellenségekre egyaránt szert tesznek.

A Mufasa: Az oroszlánkirály december 18-19. körül érkezik a mozikba.

A filmet Barry Jenkins (Holdfény) rendezte Jeff Nathanson (Az oroszlánkirály) forgatókönyve alapján. A főszereplőket Aaron Pierre, Kelvin Harrison Jr., Seth Rogen, Billy Eichner, Mads Mikkelsen és John Kani szólaltatják meg. (IGN)

mufasa

mufasa