Hamarosan indul a Fallout (2024 TV-sorozat)

FalloutAz Amazon tegnap kiadta a hamarosan induló Fallout poszt-apokaliptikus TV-sorozat első valódi előzetesét. A trailerből kiderül, hogy az ismert játék-franchise rajongói a TV képernyőkön is nagyjából ugyanarra a stílusra számíthatnak majd, amit a számítógépeken megszoktak.

Az Amazon 2020-ban vásárolta meg a jogokat az élőszereplős projekthez, és a sorozatot még júliusban bejelentették, a Kilter Films mellett a Bethesda Game Studios és a Bethesda Softworks is részt vesz a produkcióban. Geneva Robertson-Dworet és Graham Wagner a társalkotók, valamint az executive producerek, írók és társ-showrunnerek. Az első három epizódot Jonathan Nolan rendezte.  A Fallout premierje a tervek szerint 2024. április 11-én lesz az Amazon Prime Videón.

Fallout
(Photo by Prime Video)

Előzetes:

A sorozat egy apokaliptikus nukleáris háború utóhatásait mutatja be egy alternatív történelemben, ahol a technológia fejlődése a második világháború után egy retrofuturista társadalom kialakulásához és az azt követő erőforrásháborúhoz vezetett. A túlélők a Vault néven ismert radioaktív bunkerekben találtak menedéket, amelyeket azért építettek, hogy megőrizzék az emberiséget a nukleáris megsemmisülés esetén.

Fallout
(Photo by Prime Video)

Két évszázaddal később egy fiatal nő, aki az eredeti „Vault Dwellers” leszármazottja a sok Vault egyikéből, elhagyja a biztonságos környezetet, hogy kimerészkedjen a veszélyesen ellenséges és kegyetlen pusztaságba, a lepusztult Los Angelesbe. A sorozat főszereplői Ella Purnell (Yellowjackets), Walton Goggins (Justified) és Aaron Moten (Emancipation). Ella Purnell játssza „Lucy-t”, egy optimista Vault Dweller-t, aki elsőosztályúan hozza az „amerikai szellemet”. Elvileg békés és idealista, de természetét próbára teszi, amikor bántják a szeretteit.