Nyaralás előtt • Meg 2 – Az árok

Meg 2: The Trench
Meg 2: The Trench

Aki elég bátor hozzá, hogy egy törékeny járműben az óceán legmélyebb részébe, sosem látott tájakra és ismeretlen lények közé ereszkedjen, az valószínűleg az emberektől sem ijed meg. A Meg 2 – Az árokban ennek a kutatóhajónak a két legkeményebb búvára (Jason Statham és Wu Jing) már nemcsak a víz mélyén, örök sötétben élő, rejtőzködő őscápákkal kénytelen szembenézni. Ugyanis mások is vannak odalenn: egy önző bányavállalat magának akarja az óceánfenék különleges kincseit, és legalább olyan kegyetlen, mint a mélység ragadozói.

A kutatóhajó két tűz közé szorul a víz alatt: még nem biztos, hogy az óriáscápák vagy az emberi mohóság a gonoszabb ellenfelük. De az biztos, hogy ha életben akarnak maradni, akkor gyorsabbnak, ravaszabbnak, bátrabbnak kell lenniük mindenkinél, aki ellenük fordul – miközben több ezer méter mélyen vannak a víz alatt.

A folytatás ihletője Steve Alten 1999-es The Trench (Az árok) című könyve. Ebben a regényben a Statham által alakított karakter immár teljes mértékben a Megalodon tanulmányozásának szenteli magát, miután az első történet eseményei során felfedezte, hogy a Megalodon még életben van. Arra azonban Jonas nem számíthatott, hogy egy Kronosaurusszal, egy rövid nyakú, vízben élni képes dinoszaurusszal is szembe kell néznie a folytatásban.

A néhány évvel hatalmas, váratlan sikerrel bemutatott óriáscápás film folytatásában Jason Statham a távol-keleti harcművész-legendával, Wu Jinggel együtt játszik ebben a vad adrenalinlöketben.

Aki megnézi ezt a filmet, idén már nem vágyik a tengerpartra…

Meg 2 – Az árok

Főszereplők: Jason Statham, Jing Wu, Sphia Cai, Sienna Guililroy, Cliff Curtis.

Zene: Harry Gregson-Williams

Operatőr: Haris Zambarloukos.

Látvány: Chris Lowe

Írta: Steve Alten, Jon Hoeber, erich Hoeber, Dean Georgaris. Rendezte: Ben Wheatley

Mozibemutató: 2023. augusztus 3.
Színes, szinkronizált amerikai film
Eredeti cím: Meg 2 – The Trench
Gyártó: CMC Pictures, Warner Bros.

További hasonló témájú videók