Operett, musical, opera és rap egy este Komáromban

Komáromi Jókai Színház

Gálával Hetvenkednek Komáromban 2023. február 4-én, szombaton, 19:00 órai kezdettel.

A Hetvenkedünk című összeállítás azért jött létre, mert a teátrum elődintézménye, a Magyar Területi Színház társulata 1953. január 31-én tartotta első, a Tűzkeresztség című előadását. Erre emlékeznek. A színészek, meghívott vendégművészek kedvenc produkcióikból, a közönség által szeretett zenés és prózai darabokból adnak elő részleteket a műfaji sokszínűség jegyében.

Gál Tamás, a Komáromi Jókai Színház igazgatója elmondta: elődjük, a Magyar Területi Színház 1952. október elsején alakult meg, ezt is megünnepelték ősszel egy gálával, most pedig az első, 1953-as előadás tiszteletére tartanak még egy estet. Fellépnek a jelenlegi társulat tagjai és olyan művészek, akik az elmúlt húsz évben rendszeresen játszottak Komáromban. A műsort Olasz István színművésszel és Pálinkás Andrássy Zsuzsanna korrepetítorral, zenei vezetővel közösen szerkesztették. Operett, musical, opera és rap is szerepel a a gálán. Több színész erre az alkalomra kedvenc dalát hozza el ajándékba a közönségnek, s olyan verseket, prózákat, monológokat, amelyek fontosak voltak az életükben, a teátrum történetében. Jönnek a pozsonyi főiskolás fiatalok is, akik szintén kötődnek a Jókai Színházhoz.

Egyetlen szóval elég, ha elmondjuk, miénk az egész világ. Egyetlen dallamos szó, Felicita. Al Bano & Romina Power hatalmas slágerét az Anconai szerelmesek című legendás előadásból Ollé Erik és Holocsy Krisztina énekli február 4-én a Hetvenkedünk gálán. Azt tudta, hogy ez a milliós nagyságú kislemezen megjelent szám második lett az 1982-es Sanremói Zenei Fesztiválon, s a klipjét Leningrádban forgatták a Néva folyó partján?

Hajmási Péter, Hajmási Pál, a barométer esőre áll. Legalábbis Mokos Attila, Rancsó Dezső és Varga Szilvia szerint, akik a Csárdáskirálynőből éneklik a legnagyobb örökzöld dalt a Hetvenkedünk című gálán február 4-én. Az tudta, hogy minden percben a világon valahol felhangzik egy Kálmán Imre melódia? Most a Jókai Színház is hozzájárul ehhez.

Sétálj végig az ujjaddal! Fekete, fehér. Botladozz el – feketétől a fehérig játssz nekem. Kiss Szilvia Dés László és Bereményi Géza nagyszerű szerzeményét, a Botladozva címűt énekli a Hetvenkedünk című gálán február 4-én Jókai Színházban. Azt tudta, hogy ezt a dal Udvaros Dorottya Átutazó című 1985-ös bakelitjén jelent meg, s ezt albumot tartják az egyik legjobb színészlemeznek, amit valaha írtak? Zenekar: Emmer Péter, Farnbauer Péter, Madarász András, Siposs Dávid, Varjú Attila

A színház imígyen engedett bepillantást a gálaműsor próbáiba:

Jegyár: 10 euró
Jegyet válthatnak személyesen a színház pénztárában, vagy foglalhatnak e-mailben: tiket@jokai.sk, berlet.jokai@gmail.com és telefonon: +421 35 7908 112, +421 35 7908 113. Online jegyvásárlási lehetőség: https://jokai.interticket.sk/

További hasonló témájú videók