Tóth Attila: Mindennapi tenyerünket (színházi ajánló)

A Mindennapi tenyerünket november 17-én és 18-án, 19 órától látható a Benkő Géza Stúdiószínpadon.

2022. november 17. 19:00 Stúdió bérlet, az előadás után pódiumbeszélgetés a szerzővel. Tóth Attilától azt is megkérdezzük, milyen svédországi szlovákiai magyar drámaírónak lenni.
2022. november 18. 19:00 bérletszünet.

A Dialóg nonprofit szervezet legfontosabb célja, hogy a szlovákiai magyar dráma kérdését újraértelmezze, élő, aktív színházi közeget, bemutatkozási lehetőséget teremtve a szerzőknek, drámaszövegeknek. Tóth Attila nyomoreszkjének bemutatója is ezt a célt szolgálja. A szerző, aki hosszú évekig volt a Komáromi Jókai Színház társulatának tagja, egy személyes történettel debütál, mint drámaíró.

»Vannak az életben történetek csodálatos barátságokról, sikerekről, szeretnivaló ripacsokról, akiknek minden összejött az életben. Nos, ez a történet nagyon nem ilyen. Ki ne hallott volna „Titus és Filemon”-ról? Na ugye, hogy senki. Pedig eredetileg róluk mintázták a „Szerénység” szobrát, de az olyannyira nem hasonlított, hogy azonnal az enyészeté lett. Már-már szánalmas, mennyire nem körülöttük forog a világ, mikor feltűnik Nadja, és ez a forgás beindul. Aztán egy teljes fordulat után leáll, és megkezdődik a lejtőn való lassú csúszás. Ezt csak egy igazi Nő tudja megakadályozni… Lelök a francba.

Hülyének lenni szabadság, ne próbáljuk ki, mert a végén még megéri!« (Tóth Attila)

JÁTSSZÁK:
Gubík Ági m. v.
Nádasdi Péter m. v.
Rancsó Dezső m. v.

Rendező: Telihay Péter m. v.

 
Jegyet válthatnak személyesen a színház pénztárában, vagy foglalhatnak e-mailben:
tiket@jokai.sk, berlet.jokai@gmail.com és telefonon: +421 35 7908 112, +421 35 7908 113
Online jegyvásárlási lehetőség: https://jokai.interticket.sk/

További hasonló témájú videók