Holnap Komáromban: Örkény István: Tóték

Örkény István: Tóték című közismert tragikomédiáját tűzte műsorára a Komáromi Jókai Színház 2022. november 26-án 19:00 órától (bérletszünetben).

A frontról egészségügyi szabadságra a hátországba érkező Őrnagy beköltözik a fiukért rettegő Tóték életébe. A család protekció reményében vállalja megaláztatások véget nem érő sorát.A kétféle trauma sérültjét – az Őrnagyot és Tótot – egy világ választja el egymástól: társadalmi helyzetük, neveltetésük, lelki alkatuk és családi állapotuk. De van a létnek egy, az adott történelmi szituációban meghatározó szférája, ahol ez a két férfi találkozik. És ez nem más, mint a félelem. Félni és félteni sokféleképpen lehet: az Őrnagy hisztérikus, patologikus rettegése parancsoló terrorban nyilvánul meg, Tóté pedig az alkalmazkodás és az engedelmesség síkján. Ez az ellentét magában foglalja kapcsolatuk lényegét.

 

Jegyet válthatnak személyesen a színház pénztárában, vagy foglalhatnak e-mailben: tiket@jokai.sk, berlet.jokai@gmail.com és telefonon: +421 35 7908 112, +421 35 7908 113
Online jegyvásárlási lehetőség: https://jokai.interticket.sk/

Ajánló és fotók: Komáromi Jókai Színház

További hasonló témájú videók