Are you Free? Zenei fesztivál Dunaszerdahelyen

Ma kezdődik a XIV. Are you Free? Zenei fesztivál Dunaszerdahelyen.

Ma este az NFG klubban a Ranjevš & Óbasz (SK/CZ) duó nyit 20:00 órakor, Jakub Švejnar (dobok) és Štefan Szabó (gitár, effektek) játéka a kölcsönös odafigyelésen és az intenzív interakción alapszik.

Őket az E Converso követi, mely a cseh új generáció négy tehetségének összefogásából alakult 2011-ben.

Az estet a magyar free jazz nagy öregjének, Geröly Tamás ütőhangszeresnek és fiatal barátainak (Geröly Space Septet) koncertje zárja kortárs szabadzenével.

A szombat a Kortárs Magyar Galériában kezdődik fél hatkor, Móser Ádám harmonikás koncertjével, mely minimál tangót New Yorktól Odesszáig. kelet-európai sanzont ígér.

Ezt követi a Debussy NOW! Razvaljajeva Anasztázia, Harcsa Veronika és Fenyvesi Márton koncertje a francia szerző zenéjének kortárs értelmezése.

A fesztivál zárókoncertjére az NFG-ben kerül sor, ahol a Caussanel Izabella és Orbay Lilla köré épülő Ephemere lép fel a jazz, a sanzonok és a népzene fúziójával.

Október 21. 20.00
Dunaszerdahely, NFG klub, Bartók Béla korzó 788/1.

Ranjevš & Óbasz (SK/CZ)
E Converso (CZ)
Geröly Space Septet (HU)

Október 22. 17.30
Kortárs Magyar Galéria, Szabó Gyula utca 304/2.

Móser Ádám (HUN)
Debussy NOW! (HU)

Október 22. 21.00
Dunaszerdahely, NFG klub, Bartók Béla korzó 788/1.

Ephemere (HU)

Szervező: A NA´CONXYPAN Polgári Társulás fő programja 2000-ben történt megalapítása óta a kultúra és a tolerancia fejlesztése, a demokrácia alapértékeinek terjesztése. Megalakulásunk óta számos kulturális rendezvényt szervesztünk a gyerekek, illetve a felnőttek számára. Legfontosabb tevékenységünk a 2008-ban indított Are you Free? zenei fesztivál és a hozzá kapcsolódó zenei alkotóműhelyek szervezése.

Az Are you Free? zenei fesztivál az igényes műfajok fesztiválja. 2008 óta szeretettel várunk minden zenekedvelőt, korra való tekintet nélkül, aki képes volt megőrizni egyfajta nyitottságot mind gondolkodásában, mind zenei ízlésében. Olyan, főleg improvizatív zenei irányzatoknak biztosítunk teret, melyek elmozdítanak megszokott, hétköznapi zenefogalmunktól, gondolkodási formáinktól. A rögtönzésnek köszönhetően egyedi művészeti alkotások megszületésének lehet tanúja minden látogató. Mindehhez a jazz és más műfajok legjobb nemzetközi képviselői mellett hazai előadókat is vendégül látunk. A NA’CONXYPAN PT kezdeményezése remélhetőleg új lendületet ad a hazai zenészeknek is.

Videó forrása: Fonó Budai Zeneház

További hasonló témájú videók