A NASA képregényben utazik

Az Első nő – Callie Rodriguez, aki a Holdra lép. Callie persze kitalált szereplő, a helyzet maga azonban valóságos: az első színes női űrhajós hamarosan elindul a Holdra a NASA küszöbön álló Artemis küldetéseinek során.

1. szám: Az álomtól a valóságig Callie úttörő útját követi, miközben RT nevű robot társával leküzdik a kudarcokat, a csalódást és a tragédiát. Callie gyermekkorától űrhajósnak készül. Rögös az út az űrhajósjelöltségig, és nehéz a Holdra vezető út is.

A sorozatnak induló képregény interaktív digitális platformok sorozatával arra vállalkozik, hogy felkeltse érdeklődésünket a Hold újbóli meghódítása iránt és egyesítse a Holdra visszatérő felfedezők következő generációját.

A NASA célja a képregénnyel, hogy inspirálja a felfedezők következő nemzedékét – az Artemis-generációt.

A képregény apropóját az is adja, hogy az oroszoknak kedden sikerült Bajkonurból a Nemzetközi Űrállomásra elindítaniuk Julia Peresild orosz színésznőt és Klim Sipenko rendezőt, hogy az első űrben forgatott játékfilmet megvalósítsák. 12 napos útjuk során hamisítatlan űrjeleneteket forgatnak majd a Kihívás címen készülő filmhez, megelőzve ezzel az USA-t, amelyik a Mission Impossible legújabb epizódjához készül űrjeleneteket forgatni odafent Tom Cruise részvételével.