Füleken is indul a színházi évad

A Füleki Városi Művelődési Központ a színház szerelmeseinek több magyar és szlovák nyelvű előadással is készül, melyek az őszi és téli hónapokban valósulnak meg a VIII. Nemzetközi Színházi Fesztivál keretében.

KÖZLEMÉNY

A színházi előadások sorozata már hagyományos rendezvénynek számít Füleken. Az utóbbi két évben a járványügyi intézkedések miatt a kulturális központ több előadást is kénytelen volt törölni. Az oltottság növekedésével azonban egyre több lehetőség nyílik a kulturális rendezvények megtartására, ezért már szeptembertől vendégül láthatunk Füleken több színházat is.

A VIII. Nemzetközi Színházi Fesztivál a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával valósul meg, melynek keretében a szlovák Kumšt Teatro Színház előadásán kívül a nézők a Komáromi Jókai Színház, valamint magyarországi színházak előadásainak is örülhetnek.

A Kumšt Teatro Színház szeptember 18-án mutatja be Vajas kenyér (Chlieb s maslom) című szlovák nyelvű vígjátékát, melyben olyan ismert színészek szerepelnek, mint Branislav Deák, Martin Mňahončák, Dominika Žiaranová és Juraj Loj. Az előadás 18.00 órakor kezdődik a művelődési központ színháztermében.

Szabad vagyok!!! – ez a kulcsmondata ennek a csodálatos történetnek, amelyben három férfi keresi a párkapcsolatok értelmét és a módot, hogyan tarthatnának ki bennük.

„Az lenne a legjobb, ha a férfiak és a nők külön élnének, és csak alkalomadtán látogatnák meg egymást, jutalomként…”

A „szabad férfi“ egyrészt boldog, de kilátástalansággal váltakoznak az érzései, másfelől ott a szerelem és a biztonság csábító világa – ez a férfiak örökös dilemmája.

Számításba kell venni minden lehetőséget… a jót is… de azt a fenyegetést is, hogy az ember vajas kenyéren végzi…

Az előadásra az elővételes jegyek on-line is megvásárolhatók a művelődési központ honlapján (www.kultura.filakovo.sk). Az érvényben lévő Covid-automata szerint a nézők maximális létszáma 160 fő (a vmk színháztermének 50 %-os kapacitása).

Az előadás időpontjában járásunk a Covid-automata éberségi fázisában lesz. A rendezvény helyszínére való belépéshez nem szükséges oltási igazolást, illetve negatív teszteredményt felmutatni, vagy bizonyítani a Covid-19 betegségen való átesést.

A Füleki Városi Művelődési Központ mindenkit szeretettel vár a színházi előadásokra a megújult kultúrház korszerűen felújított színháztermébe.

További hasonló témájú videók