Egy nap a holnapért – A FÖLD NAPJA 2021

Egy nap a holnapért, a klímáért!

Létünk alapja az élővilág változatosságának megőrzése – erre figyelmeztet az 51. világméretű Föld napja, melynek kiemelt témája maradt a biológiai sokféleség megőrzése is.

Az emberiség túlterjeszkedése agyonnyomja a vadvilágot, túlfogyasztunk és túlterjeszkedünk, ezt jelzi évről évre a WWF Élő bolygó jelentése.

Az emberiség beavatkozása a természet évezredes egyensúlyába veszélyezteti a vadonélők, köztük a beporzó rovarok, növények létét. A biológiai sokféleség csökkenésének 60%-áért étrendünk, pontosabban az állatok takarmánya felel.

Sebezhetőségünkre figyelmeztetett a koronavírussal a természet  – az idei lesz az első digitális, önszerveződő, közösségépítő Föld napja! Tegyünk végre, kezdjük ma!

Mit tehetsz Te? Sokat. Építs közösséget, zöldítsd környezetedet, ültess fát, termelj haszonnövényeket, komposztálj, éheztesd a kukát, szigetelj, közlekedj közösen, ne vásárolj csomagoltat, élj műanyagok nélkül, válts környezetbarát szerekre, félkész, kész helyett egyél friss hazait, egyél kevesebb állatit… ajándék a környezetnek, egészségednek. Minden héten.

A Föld napja mára a legnagyobb önszerveződő környezeti megmozdulássá vált

Cselekvő ünnep, amely mindnyájunk jövőjéről szól. Kb. 9 évünk maradt a cselekvésre.

Cselekedj Te is! A szemétszedés, a szelektív gyűjtés már nem elég…

Az alábbi műsort Szirbik Bernadett, a Miskolci Nemzeti Színház művésze és a Kaffka Margit Általános és Alapfokú Művészeti Iskola 4.a osztályos tanulói készítették. Fent a GoogleDoodle animációja.