Múlt karácsony (filmajánló)

Múlt karácsony előtt jelent meg a kínálatban a Múlt karácsony (Last Christmas) című mozi. Ha könnyed filmet keres a szabad percekre, akkor ajánlhatjuk ezt is.

A romantikus komédia műfajában megrendezett karácsonyi történet 2019 ünnepi filmjeként érkezett, Emilia Clarke színésznővel a főszerepben.

Henry Golding, Emma Thompson, Michelle Yeoh és Rebecca Root gazdagítja a színészlistát.

Emilia egy ifjú londoni hölgy, Kate szerepébe bújik, aki folyton csak rossz döntéseket hoz. Legutóbbi baklövése, hogy elfogad egy állást egy kizárólag karácsonyi termékeket forgalmazó bevásárlóközpontban, ahol ráadásul krampuszlánynak kell beöltöznie. Itt azonban találkozik Tommal (Henry Golding), akinek köszönhetően Kate ismét visszatalál régi, mosolygós önmagához. Ahogy a város apránként ünneplőbe öltözik, úgy éled fel a lány szívében a karácsonyi varázslat, és még egy új szerelem is kacsingat feléje.

A csodálatos karácsonyi hangulat megteremtésébe a Wham! együttes népszerű slágere, a Last Christmas is beszáll, mely a film hivatalos főcímdala is egyben. Nem kérdés, hogy a moziprodukció a banda frontemberének, George Michaelnak állít emléket, akinek egyébként több, eddig még kiadatlan dala is felcsendül a közel másfél órás filmben.

Régóta tervezték, hogy egy Last Christmas-ihlette karácsonyi filmet forgassanak, és ez most vált valóra. Emma Thompsont annyira lelkesítette az ötlet, hogy aktívan szerepet vállalt a produkció létrehozásában. 2013-ban például személyesen kereste fel George Michaelt londoni otthonában, ahol elbeszélgettek a projektről, melyre az énekes azonnal áldását adta. A terv azonban csak George Michael halála után ölthetett konkrét formát.