Iskolabezárás, korlátozások, távoktatás

Itt a válságstáb aktuális intézkedéscsomagja a koronavírus elleni harcban. (Lehet kritizálni.) Richard Sulík a vendéglők és sportlétesítmények bezárása ellen érvelt, de távozott a válságstáb üléséről. Milan Krajniak munkaügyi miniszter állítása szerint ma már minden 25. ember fertőzött lehet, és a fertőzés forrása már nem a behurcolás, hanem a család. 

Hétfőtől újabb korlátozó intézkedések

Branislav Gröhling oktatási miniszter még délelőtt bejelentette a válságstáb új intézkedéseinek egy részét.

A gyerekeknek 3 éves korig nem kell arcmaszkot viselniük, de az óvodákban már ajánlott kint és bent is a maszkviselés. Az alapiskolák alsós diákjai számára is kötelező lesz a védőmaszk. Az óvodák továbbra is nyitva maradnak. Az alapiskolák is ugyanabban a rezsimben működnek tovább, mint eddig, csak kötelező lesz az arcmaszk.

Holnaptól visszavonásig a középiskolák átállnak a távoktatásra. 

A diákok ma ne utazzanak vissza a kollégiumokba.

A nyolcéves gimnáziumok felső évfolyamai is otthon maradnak, mert őket a minisztérium a középiskolások közé sorolja.

Várhatóan holnaptól a tornatermek és művészeti iskolák is bezárnak, törlik a sítanfolyamokat, az iskolai szakköröket és az úszásoktatást is. Az iskolákat a foglalások lemondása miatt keletkező veszteségek értékéig kártalanítják. A művészeti iskolák 20 millió euró értékű kompenzációt kapnak a tanárok fizetésére.

A távoktatás biztosítására elsősorban a tanárokat akarja a minisztérium támogatni, hogy megvásárolhassák a szükséges technikai berendezéseket.

További hasonló témájú videók