Hitchkok

40 éve halt meg Alfred Hitchkok angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer. Filmes ars poeticája az volt: „El kell érni, hogy a néző a lehető legjobban szenvedjen.” Nevéhez a filmtörténet olyan klasszikusai fűződnek, mint a Psycho, A Manderley-ház asszonya, a Hátsó ablak, a Szédülés vagy a Madarak.

„A szőkék a legjobb áldozatok, olyanok, mint a frissen hullott hó, amelyben látszanak a véres lábnyomok.”

______________

Hitchcock: Családi összeesküvés (1976) – teljes film magyarul

Írta: Victor Canning
Forgatókönyvíró: Ernest Lehman
Zeneszerző: John Williams
Producer-rendező: Alfred Hitchcock
Főszereplők: Karen Black, Bruce Dern, Barbara Harris, William Devane, Ed Lauter, Nicholas Colasanto

Egy jómódú asszony jósnő segítségét kéri, mivel szeretné megtalálni negyven éve született unokaöccsét, hogy ráhagyja a vagyonát. A jósnő és barátja nagy üzlet lehetőségét látják, s az örökös nyomába erednek. A kezdetben halottnak hitt férfi, hamarosan előkerül. Kiderül azonban róla, hogy nem más, mint egy többszörös rablógyilkos.

_____________

Kapcsolódó:

A legendás Alfred Hitchcock

Fogjunk tolvajt! 

To Catch a Thief – magyarul beszélő, amerikai thriller, 102 perc, 1955 – John Robie, a Macska néven ismert, híres ékszertolvaj (Cary Grant) visszavonultan él a francia Riviérán. Évek óta nem űzi hivatását, mikor a környék gazdagjait sorozatos rablások tartják rettegésben. Persze mindenki Robie-ra gyanakszik, aki, hogy mentse a bőrét, úgy dönt, maga fogja kinyomozni a tolvaj kilétét…

 

További hasonló témájú videók