Két hetvenes: Julie Walters és Miou Miou

Julie Walters BAFTA- és Golden Globe-díjas angol színésznő, és Miou Miou (Sylvette Héry) César-díjas francia színésznő ma 70 éves.Julie Walters két legismertebb szerepe a Harry Potter-sorozat Molly Weasley-je és a Mamma mia!-filmek Rosie-ja. Emellett játszott még a Paddingtonban és a Mary Poppins visszatérben is. 1984-ben Golden Globe- (Rita többet akar – szebb dalt énekelni), 2001-ben BATFA-díjat kapott (Billy Elliot). Állandó magyar hangja Andresz Kati.

Sylvette Héry kárpitosnak készült, ám találkozása egy színtársulattal megváltoztatta életét: 1969-ben csatlakozott a Romain Bouteille vezetésével megalapított Café de la Gare társulatához. Ugyanitt kezdte karrierjét Gérard Depardieu, Patrick Dewaere és Coluche. Művésznevét, a Miou-Miou-t is Coluche-tól kapta, mivel hangja nagyban hasonlított a macskanyávogáshoz.

Pályája kezdeti szakaszában a kávézó-színház számos előadásában játszott, majd kisebb filmszerepekben kamatoztatta tehetségét. Első jelentős alakításai közé tartozik Antoinette szerepe a Jákob rabbi kalandjai (1973) című vígjátékban, majd Depardieu partnere volt a Herék, avagy a tojástánc (1974) című alkotásban.

A filmszakma Daniel Duval rendezésével, A szökés (1979) című filmdráma főszerepével figyelt fel tehetségére – Marie-t, a kedves, törékeny, ám erőtől sugárzó utcalányt formálta meg. Alakításáért elnyerte a francia Oscart, azaz a César-díjat.

Claude Berri szintén a főszereppel ajándékozta meg a Germinal (1993) című drámában, majd Charles Berling oldalán volt látható a Vegytisztításban (1997).

A három lánytestvér egyikét, a tangóiskolát vezető Laure szerepében volt látható a Minden rendben, mehetünk! (2000) című Claude Mouriéras rendezésben, míg az elmúlt években szerepet vállalt a Populaire kisasszonyban (2012) és a Hasonszőrűekben (2013).