XXI. Országos Citeratalálkozó – Buzitai Citerazenekar

A Buzitai Citerazenekar 2002 őszén alakult, akkor még alapiskolás lányokból. A kislányok mára már felnőtt, középiskolás, egyetemista és dolgozó hölgyek, sőt egyesek már anyukák, akik szabadidejüket nem kímélve mesterien szólaltatják meg ezt a hangszert. A Görcsös János által vezetett együttes 2010-ben megkapta a Kárpát-medencei versenyek legnagyobb díját, a Vass Lajos-nagydíjat, 2011-ben és 2012-ben pedig az Országos Citeratalálkozó vándorserlegét is. A sok-sok hazai, országos, nemzetközi díj és elismerés mellé 2018-ban Szlovákiában elnyerték az év hagyományőrző népi zenekara címet, s ennek köszönhetően megkapták a HARMÓNIA Díjat, amely a felvidéki magyar zenei élet legmagasabb elismerése.

Felléptek már Prágában, Pozsonyban, Erdélyben, Lengyelországban, Ausztriában és számos hazai, valamint magyarországi városkában, községben. Csoportvezetőjük Görcsös János.

Magyarbődi csokrot hallhattunk tőlük.

 

A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, Nagyabony község önkormányzata a Csemadok helyi szervezetével és a Nagyabonyi Citerazenekarral karöltve 2019. október 19-én Nagyabonyban rendezte meg a XXI. Országos Citeratalálkozót.

A díjátadót itt nézhetik meg. 

További hasonló témájú videók