44. Duna Menti Tavasz – A nap születése

A szenci Szenczi Molnár Albert Magyar Tannyelvű Alapiskola Tátika Bábcsoportja A nap születése című bábjátékot adta elő Pilinszky János műve alapján, rendezte Sándor Erika és Molnár Enikő. Megkapták érte az aranysávos minősítést és a gyerekzsűri díját.

„A szenci Tátika Bábcsoport a 2016/2017-es tanévben szakkörként kezdte meg tevékeny­ségét. A gyerekekkel heti egy alkalommal találkozunk, játszunk és próbálunk. A tagok létszáma változó, különböző korcsoportú gyermekek vesznek részt a foglalkozásokon. A fiatal bábozókat a közös játék szeretete, a szórakozás öröme, valamint a kreativitás jel­lemzi. A gyermekek közötti baráti kapcsolatokat, a csoporthoz való tartozást gyermek­játékokkal, beszélgető körökkel, közösen átélt élményekkel erősítjük. Az eltelt időszak során csoportunk igazi közösséggé kovácsolódott, valamint nagy örömünkre létszámunk is bővült. Másodszor veszünk részt a Duna Menti Tavasz országos gyermek báb- és szín­játszó csoportok fesztiválján. Idén Pilinszky János A nap születése című verses meséjét vittük színpadra. Izgalommal és lelkesen várjuk a megmérettetést. ”

A 44. Duna Menti Tavasz, a gyermek színjátszók és bábosok országos fesztiváljának döntője Dunaszerdahelyen 2019. május 28-31. között zajlott. Eredmények.

További hasonló témájú videók