„Divadelná Nitra” 2019

A „Divadelná Nitra” színházi fesztivál idei fő témája a szabadság alakzatai. Az előadások és a kísérőprogramok ezt a témát járják körül. A fesztivál szeptember 27-től október 2-ig 12 (hat hazai, hat külföldi) színházi előadást tűzött műsorra.

Fellép a pozsonyi Bábszínház a „Príbehy stien”, a prágai Nemzeti Színház Pperatársuilata a „Sternenhoch”, a lengyelek a varsói Kommuna színházi társulattal a „Szent spagetti”, a pozsonyi Aréna a „Biblia”, a moszkvai Teatr.doc „A podolini ember”, a magyar STEREO AKT a „CÍM NÉLKÜL hajlék-kaland-játék” és a hannoveri Hauptaktion szabad társulat a „Druhý pokus o telovýchovu” című előadással.

A nyitrai Andrej Bagar Színház Joseph Heller „A 22-es csapdája” című művének adaptációjával készül. A Szlovák Nemzeti Színház színtársulata a „Bakchantky” című darabot mutatja be. A prágai Wariot Ideal a „Hlbiny”, az Eperjesi Nemzeti Színház a „Moral Insanity” című előadással vesz részt a nyitrai fesztiválon. A fő programot a szlovák eu.genus társulat „Med a prach” című játéka zárja.

A színházi előadásokon kívül 60 kísérőprogramból válogathatnak a látogatók. (HM)