A Pro Futuro Villa Kezw FELHÍVÁSA

„Kedves Ismerősök, Ismeretlenek! Nagy kéréssel fordulok Önökhöz. Bátorkeszin élek, hol a II. világháborúig egy nagyon jelentős zsidó közösség élt. Az egykori Esztergom vármegye második legnagyobb közössége. Mivel a település zsidóságának túlnyomó többsége a Soá áldozatául esett, akik pedig mégsem, azok a Soá utáni két évben elköltöztek – volt aki a megsemmisítőtáborból vissza sem jött Bátorkeszire –, 1947 óta nincs zsidó lakosa a falunak. Egy civil szervezet (Pro Futuro Villa Kezw) elnöke vagyok. Társulásunk Bátorkeszi történelmével foglalkozik.

2019. november 3-án, vasárnap 14:00 órai kezdettel emléktábla-avatásra kerül sor a Holokauszt bátorkeszi zsidó áldozatainak emlékére.

Keressük azokat a személyeket, akik bátorkeszi származásúak, vagyis bátorkeszi felmenőik vannak. Szeretnénk, ha minél többen részt vehetnének ezen a megemlékezésen.

Izraelben már rátaláltunk néhány leszármazottra, akik nagy örömünkre itt lesznek az emléktábla-avatáson.

Tehát kérném Önöket, hogy továbbítsák ezt az információt ismeretségi körükben. Mindenkit szeretettel várunk a megemlékezésre.

Az információkat hozzászólásban, magánüzenetben is várjuk.

Facebook-csoportunk: https://www.facebook.com/groups/592040437598256/

 A közelmúltban készült egy  rövid videófilm a bátorkeszi zsidó temetőről. Itt is lépni szeretnénk, hogy az állapot javuljon.” (Bzsoch Zsok Gizella)

További hasonló témájú videók