Galambos Levente ötperces alkotásának témája a környezetvédelem, a fenntarthatóság és a tárgyak megújíthatósága. A rendező arról beszélt, hogy a film a tárgyak mellett az emberi kapcsolatok megújíthatóságáról is szól. Elmondta: a film két 15 órás forgatási nap alatt készült, azonban az előkészületek és az utómunka is rengeteg időt emésztett fel. Mint mondta, mentora Zaida Bergroth finn filmrendező volt. A filmet fesztiválokra is szeretnék benevezni és referenciaként is szolgálhat további munkáikhoz.

A Rejtett értékek egy olyan elfoglalt apáról szól, aki úgy érzi, egyre távolodik kislányától, mert folyamatosan egyensúlyoznia kell munkája és a rá mint egyedülálló szülőre háruló feladatok között. Amikor kislánya kedvenc játéka elromlik, rádöbben arra, hogy a megromlott kapcsolatokat, akárcsak a törött játékokat, meg lehet javítani. A film főbb szerepeit Grecsó Zoltán, Váróczy Lilla és Kónya István alakítja, operatőre Brautigam Bertold.

Galambos Levente 21 éves és jelenleg a BME hallgatója, első kisfilmje a Rejtett értékek. Jelenleg egy profi filmes csapatban dolgozik operatőrként és vágóként.

A nyertesek közül a lengyel Magdalena Zaecka a mobilitás témakörében készített kisfilmet Összeesküvés címmel.

Vlad Muko észt rendező a szakértelem és vállalkozás kategóriában nyert Álomfodrász című alkotásával.

A spanyol Jaime Olías de Lima az európai polgárokat megillető jogok kapcsán készített filmet Az én hangtengerem címmel.

Az ötödik nyertes a román Eugen Dediu lett a digitalizáció kategóriában, Újvilág-Szimfónia című alkotásával.

A címképen Galambos Levente (fotó: EU&ME)

Forrás: Film.hu