44. Duna Menti Tavasz – Nyakigláb, Csupaháj, Málészáj

A dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ Gézengúzok Bábcsoportja a Nyakigláb, Csupaháj, Málészáj című bábmesét adta elő, rendezte Csörgei Tünde.

 A gyermek színjátszók és bábosok országos fesztiváljának döntője Dunaszerdahelyen, 2019. május 28-31. között zajlott. 

»A Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ mellett működő gyermekbábcsoport 16 éve működik. Gyerekek nemcsak Dunaszerdahelyről, hanem a környező falvakból is érkeznek hozzánk. A cso­port tagjai főleg óvodáskorúak és kisiskolások, de vannak felsőtagozatos diákok is. A csoport jelenleg 15 taggal működik.

A bábcsoport működésének célja, hogy megpróbálja visszacsem­pészni a gyerekek életébe az igazi, a varázslatos, a valódi mesét, a bábszínházat. Továbbá az is fontos, hogy gyermekeink hasznosan tölthessék el szabadidejüket, játszva csiszol­hassák anyanyelvtudásukat, ápolhassák hagyományainkat.

A meséket általában a nép­mese világából választjuk. Hosszú folyamat vezet az előadásig. Kizárólag saját készítésű bábokat használunk, melyek létrehozásába igyekszünk belevonni a gyerekeket is. Hang­súlyt fektetünk a helyes kiejtésre, és megtanulják a különböző bábok mozgatását.

A bábcsoport már többször eljutott a DMT-re, ahol bronz-, ezüst- és aranysávos minő­sítést szerezve, valamint két alkalommal a gyerekzsűri díjá is kiérdemelve. Hazai és magyaror­szági fesztiválokon is sikeresen szerepelünk. Rendszeresen szervezői vagyunk a Tarka Lepke Bábfesztiválnak Dunaszerdahelyen.”

A 44. Duna Menti Tavasz programja.

További hasonló témájú videók