DRÁMAPÁLYÁZAT

A Dialóg nonprofit szervezet magyar nyelvű drámapályázatot hirdetett felvidéki magyar szerzők részére. Ezzel szeretnék elősegíteni a méltánytalanul elhanyagolt szlovákiai magyar dráma megújulását.

A pályázatról Varga Emesével, a Dialóg nonprofit szervezet vezetőjével, a Színtár (szintar.sk) felelős szerkesztőjével Soóky László legújabb darabjának bemutatóját követően beszélgettünk Örsújfalun.

Varga Emese
Varga Emese

A drámapályázat témája kötetlen, a színpadi megjelenítés bármilyen formáját érvényesnek tartják, ezért műfaji megkötés a drámapályázatban nincs. Pályázni nyomtatásban és interneten még meg nem jelent, színpadon még be ne mutatott művel lehet.

  • Beadási határidő: 2019. július 31.
  • Eredményhirdetés: 2019. október.

A szakmai zsűri a legjobb 3 pályaművet jutalmazza, fenntartva magának azt a jogot, hogy a díjakat színvonal hiányában visszatartja.

  1. díj: 1500 euró
  2. díj: 1000 euró
  3. díj: 800 euró

A drámapályázat jeligés.
A pályaműveket két nyomtatott példányban, zárt borítékban mellékelve a szerző személyi adatait és elérhetőségeit, az alábbi címre kérjük eljuttatni:
Dialóg n. o. Rákócziho 239/34, Komárno 945 01

A nyertes pályaműveket a Dialóg n. o. az ALTERNATÍVA 2019 fesztiválon, 2019. októberében felolvasószínházi előadásban, Dunaszerdahelyen mutatja be.
A drámapályázat támogatója a Kisebbségi Kulturális Alap.

További hasonló témájú videók