Videojátékban adott koncertet a világhírű DJ, Marshmello

Alighanem új szintre emelte a virtuális kikapcsolódást az Epic Games azáltal, hogy lehetővé tette, népszerű játékukban, a Fortnite-ban adjon koncertet Chris Comstock, vagyis Marshmello – írja a HVG.

Bár a YouTube-on sugárzott élő videók révén bárki bekapcsolódhat egy koncertbe, ez semmi ahhoz képest, amit az Epic Games gondozásában álló Fortnite játékosai átélhettek a hétvégén: a játék egy területe ugyanis a népszerű amerikai DJ, Marshmello hivatalos turnéhelyszínévé változott.

Ez elsőre persze nem tűnik túl izgalmasnak, de valójában sokkal többről van itt szó. A koncert egyrészt, ha milliók számára nem is, de legalább százezrek számára vált megtekinthetővé, ehhez ráadásul ki sem kellett otthonról mozdulni. Az élmény pedig több mint koncertszerű volt: a The Verge beszámolójában vizuális sokként írja le az ingyenes eseményt, ugyanis a számok közben különféle színekben úszott a színpad, a felhasználók pedig többször a levegőbe emelkedtek, majd ütemre lebeghettek.

A koncert előkészületei már napokkal korábban megkezdődtek, és csakúgy, mint a valóságban, konkrét építkezés is zajlott: helyükre kerültek a színpad elemei, a kivetítők és persze a fénytechnika, ezt a folyamatot szintén láthatták a játékosok.

Az Epic úgy emelte az esemény értékét, hogy a felhasználók még a koncert előtt különféle kiegészítőket, illetve ruházatot is vásárolhattak maguknak a fejlesztők elektronikus boltjában. Marshmello végül 10 percig zenélt, a helyszín ezután visszaváltozott a játék eredeti környezetére.