Sándor György Komáromban • MEGHÍVÓ

PR • Február 18-án a komáromi Tatra Moziban lép színpadra a Nemzet Művésze címmel kitüntetett író és előadóművész, Sándor György. A 80 éves „humoralista” egyik legújabb, Örömkönny(v)eim című műsorát hozza el a Duna-parti városba.
A Kossuth- és Jászai Mari-díjas Sándor György neve több mint 15 könyvet, és legalább ugyanannyi televíziós- és rádiós műsort fémjelez. Országos hírnevet szerzett tévéműsorával, melyben az utca emberét próbálta sorozatosan megtréfálni vicces, gyakran képtelen helyzetekkel. Legnagyobb sikerét is azzal a kabaré felvételével aratta, melyben egy Burda szabásmintát szorongatva szólítja le a járókelőket és arra kéri őket, mutassák meg a „térképen”, hol található a Wesselényi utca.

Sándor György azonban jóval több egy jól sikerült helyzetkomikumnál. Zelk Zoltán Karinthyhoz hasonlította, Lázár István egy képzeletbeli világranglista legfelső sávjában helyezi el, 2008-ban a Népszabadság pedig egyenesen Hofi Gézával említi egy lapon. A 81 éves előadóművész humora intellektuális, stílusa egyedi és már évtizedekkel azelőtt tartalmazta a stand-up comedy jegyeit, hogy a műfaj utat tört volna magának Magyarország szerte.
Túl a 80. születésnapján, február 18-án pedig a felvidéki közönség előtt is debütál Örömkönny(v)eim című önálló estjével. A legutóbbi születésnapjára készített műsorával Sándor György, saját bevallása szerint, szeretné a közönség mellett magát is megajándékozni. Továbbá kísérletet tesz a nagy példaképe, Karinthy Frigyes által írt Tanár úr kérem és az Így írtok ti című műveknek a nyomdokaiba lépni.
Időpont: 2019. február 18. (hétfő) 19:00
Helyszín: Tatra Mozi, Komárom

További hasonló témájú videók