XVII. Csengő Énekszó – FELHÍVÁS

A Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség – Csemadok Országos Tanácsa, valamint a Szlovákiai Magyar Zenebarátok Társasága meghirdeti a szlovákiai magyar gyermek- és ifjúsági kórusok országos seregszemléjét, a XVII. Csengő Énekszó fesztivált. 

A Csemadok Érsekújvári Területi Választmányával, a Csemadok Érsekújvári Alapszervezetével, az érsekújvári Regionális Népművelési Központtal, Érsekújvár Városa támogatásával karöltve 2019. május 9-10-én Érsekújvárban rendezik a fesztivált, amely egyúttal minősítő verseny is.

Felhívás, szervezési tudnivalók, jelentkezési lap a linken.

Ízelítő a 2016-ban rögzített versenyből. XVI. Csengő Énekszó • A Kassai Márai Sándor MTAG Ifjúsági Vegyeskara

A kórust 27 éve alapította Homolya Éva. Az ifjúsági vegyeskart 2002 óta Kekeňák Szilvia és Ferencei Andrea közösen vezetik. A kórus rendszeres résztvevője a Csengő Énekszó versenyének, a Mládež spieva verseny országos fordulóinak, valamint az Éneklő Ifjúság verseny egri döntőinek. A Leánykar, karöltve nővérével a Csengettyűvel, 1971–2006 között szoros barátságot ápolt a pécsi Leőwey Klára Gimnázium kórusaival. Immár 18 éve közösen énekelnek a Csermely Kórus által rendezett Újévi Hangversenyeken.

Műsoruk:

Daróczi Bárdos Tamás: Bükkvidéki lippentős
Ismeretlen szerző: La Tricotea
Stefan Kalmer-Robert Burns: Red, red rose
Robert Sound feldolgozás: Drunken Sailor
John Leavitt: Festival Sanctus

Vezényel: Ferencei Andrea és Kekeňák Szilvia
Zongorán közreműködik: Ferencei Andrea

Kép: Vass Lajos: Anyák napjára. Összkar, XV. Csengő Énekszó

A XV. és XVI. Csengő Énekszó versenyműsorait, díjkiosztóit és gálaműsorait, valamint a nevelőhangversenyeket is megtalálják honlapunkon. A keresőbe ezt írják be: Csengő Énekszó

További hasonló témájú videók