Hajfonatok karácsonyra

Ó, szép fenyő • Első lépésként a homlokodtól fésüld hátra a hajad, a fejtetődön válassz le V-alakban egy szakaszt és gumizd össze. A mini-copfot kicsit fújd át hajlakkal, majd kezdd el a szimpla hármas fonást, de a szélekből mindig fogj meg egy egész vékony tincset és húzd ki óvatosan. Ahogy haladsz lefelé, egyre nagyobb legyen a hurok, így kapod meg a karácsonyfa alakot. Végül gumizd össze, a tetejét pedig díszítheted egy csillogó csattal.

 

 

Aranyhaj extra • Ha Disney-hercegnőket megszégyenítően hosszú a hajad, ezt muszáj kipróbálnod! Fésüld ki a loboncod és válaszd el középen. Fogj meg két egyforma széles tincset az oldalakról, majd ezekből is válassz le egy-egy kisebb darabot. Így négy tincsed lesz elől, de nyugi, egyszerűsítünk: a két középső kisebbet fogd össze, így már csak három tincsed marad. És kitaláltad: ezek kellenek majd a fonáshoz! Az állad alatt indulj el francia fonással, minden lépésnél hozz előre oldalról egy-egy tincset. Két fontos dologra figyelj: mindig egyforma vastagságú szakaszokat válassz le, és amennyire csak tudod, simítsd le a hajad fonás közben. Ha a végére értél, fordítsd ki és dobd hátra az egészet, és ámulj a tükörben a WOW-hatástól.

 

 

Tiéd a korona! • A karácsonyi rohanásban nincs időd hajat mosni? Nem gond, ez a fonás éppen másnapos (vagy akár harmadnapos) hajon mutat a legjobban, és persze elkészíteni is könnyebb így. Ha lépcsőzetesen vágott a séród, a homlokodtól válassz le pár rövidebb, vékony tincset, ezek szabadon maradnak. Majd jöhet a nagyobb meló: mély oldalválasztékkal kezdj hozzá a holland fonáshoz. Ez tulajdonképpen olyan, mint a francia, csak itt nem egymás fölé, hanem alá pakolod a tincseket. Így haladj körben a fejeden, a fonást közel tartva a hajvonaladhoz. A copfod végéd tűrd be a fonás alá és hullámcsattal rögzítsd, a dúsabb hatás kedvéért pedig kicsit ki is húzgálhatod a fonatod széleit.

 

 

Via: Cosmopolitan