Rejtély a múzeumban

A Galántai Honismereti Múzeum 2018. október 27-én ismét különleges rendezvénnyel kedveskedett a látogatóknak Rejtély a múzeumban címmel.
16.00 és 20.00 óra között sötétbe borultak a múzeum kiállítótermei, csak a pislákoló mécsesek és lámpások fénye törte meg a sötétséget. A látogatók már a nyitás előtt a kapuban sorakoztak, várták, hogy fényt deríthessenek a rejtélyre.

 

 

Belépéskor mindenki kapott egy érdekes feladatokat tartalmazó lapot és egy lámpást, illetve gyertyát. A látogatók feladata az volt, hogy rájöjjenek, ki a tolvaj, aki egy értékes nyakláncot lopott.

A rejtély feltárásához több érzékszervet is be kellett kapcsolni. Aki meg akarta találni a tettest, annak gondolkodnia, hallgatnia, kérdeznie, ízlelnie, keresnie és számolnia is kellett. A nyomok alapján a három gyanúsított közül a legtöbben azonnal rájöttek, hogy a gyűjtögető volt a tolvaj, ám voltak, akik a boszorkányra tippeltek.

A jutalom sem maradt el – detektív igazolványt és édes jutalmat is kaptak a résztvevők.

A rendezvényen részt vett minden korosztály, óvodásoktól kezdve, tinédzsereken és felnőtteken át a nyugdíjasokig. Nagy örömünkre szolgál a sok pozitív visszajelzés. A rendezvény, amely Galánta Város anyagi támogatásával valósult meg, mintegy 657 embert vonzott a múzeumba.

Ing. Füssy Katalin, a múzeum tárlatvezetője, idegenforgalmi referense

 

Rejtély a múzeumban

Rejtély a múzeumban

A videó a múzeum felvételeiből készült.

 

További hasonló témájú videók