Harmónia – Szlovákiai Magyar Zenei Díj 7. gála

PR • 2018. november 17-én, szombaton, 19 órai kezdettel a naszvadi művelődési otthonban rendezik meg a Harmónia – Szlovákiai Magyar Zenei Díj 7. gálaműsorát, melynek műsorvezetői Szvrcsek Anita és Jakubecz László lesznek.

Az alapítók régi adósságukat törlesztik ezzel, mivel a díj gondolata a nagyközségben fogant, az első ösztönzések, biztató szavak és támogatások is Naszvadhoz köthetők, továbbá a település közössége lélekben magáénak érzi a kezdeményezést.

A gálaműsorban a hagyományokhoz igazodva zömmel korábbi Harmónia-díjasok, illetve sikeres előadóművészek, együttesek és egyéb zenei formációk lépnek fel. Idén a Pósfa zenekar, Ballán
Viktória, Emmer Péter, Várady Andreas, a Jóvilágvan, Takács Bálint és a Viza citerazenekar rövid műsorát láthatják az érdeklődők.

A Harmónia – Szlovákiai Magyar Zenei Díj 2018. május 18-án, Komáromban megtartott szakmai ülésen a díj nevezési szabályzata, valamint a díjazottak kiválasztásának folyamata is komoly
változásokon esett át. A jelölés egyszerűsítése érdekében a Harmónia-díj az idei évtől már nem nevez meg kategóriákat, így könnyebbé válik azon jelöltek nevezése, akik nehezen behatárolható-, illetve több zenei műfajban alkotnak. Ezenkívül a Harmónia Kuratórium a nevezések alapján idén már nem titkos szavazással, hanem közös szakmai vita alapján hozott döntést a díjazottakról.

A Harmónia idei díjazottjai november 17-én, szombaton veszik át az elismeréseket este 19 órától a naszvadi Kultúrházban, gálaest keretén belül. Mivel jegek már nem kaphatók, a szervezők élő közvetítésen (stream) keresztül teszik lehetővé az esemény követését a zenei díj hivatalos oldalán, a harmoniadij.sk-n.

A Harmónia Szlovákiai Magyar Zenei Díj 2018-as évfolyamának díjazottjai:

 Harmónia életműdíj: Kazán József
 Az év komolyzenei előadóművésze: Skuta Miklós
 Az év komolyzenei előadóművésze: Tóbisz Titusz
 Az év világzenei előadóművésze: Madarász András
 Az év hagyományőrző népi zenekara: Buzitai Citerazenekar
 Az év könnyűzenei együttese: HistóRia

A díjazottakról a Harmónia Kuratórium tagjai döntöttek.

 

Kazán József életműdíjat kap
Kazán József életműdíjat kap

 

_____________________

Visszatekintő (abból az időből, amikor még médiapartnerekként dokumentáltuk a díjátadót; 2015):

 

 

(A Magyar Interaktív Televízió nem készít felvételt az eseményről.)

 

 

További hasonló témájú videók