Jean Reno 70

A francia sztárszínész mára valóban világhírnek örvend. Casablancában született andalúziai spanyol szülők gyermekeként, akik a Franco-rezsim elől menekültek Marokkóba. Tanulmányait a Simon színművészeti tanfolyamon végezte.

Miután Németországban letöltötte katonaidejét, Franciaországba ment, hogy valóra váltsa filmszínészi ambícióit. Pályája kisjátékfilmekkel, tévéjátékokkal és televíziós sorozatokkal indult, Luc Besson fedezte fel és válogatta be olyan filmekbe, mint az 1985-ös Metró, az 1988-as A nagy kékség, az 1993-as Jöttünk, láttunk, visszamennénk, vagy az egy évvel később forgatott Léon, a profi. Ismert hollywoodi produkciókban is játszott, ilyen például a Francia csók, a Mission: Impossible, a Ronin, a Godzilla, a Bíbor folyókA rózsaszín párduc és A Da Vinci-kód.

Jean Reno a francia mellett angol, japán, spanyol és olasz nyelven is elboldogul a filmvásznon. Háromszor nősült meg, összesen hat gyermeke született.

 

https://www.youtube.com/watch?v=YIS43bgbMxc

 

Következő, állítólag utolsó filmjét Kárpátalján, a Szinevéri tengerszemnél veszi fel, de forgatnak még Kijevben, Kanadában és New Yorkban is. Az Utolsó lépés című filmben Jean Reno egy megfáradt bérgyilkost alakít benne ,aki szögre akasztja fegyverét, és egy kanadai tóparti házikóba vonul vissza. A Kárpátok vízválasztó hegyei, a Gorgánok között található tengerszem partján elkészült ugyanis az a ház, amely a film ezen fontos helyszínéül szolgál.

A filmet az ukrán állam 20 millió hrivnyával, azaz kb. 600 000 euróval támogatja.