OKEurope – Menni vagy maradni?

Beszélgetések a migrációról a pozsonyi Duna utcai Alapiskola és Gimnázium mellett működő Ratio Educationis polgári társulás szervezésében. Résztvevők: Vasik János, Nebojša Pekas, Vályi István. Moderátor: Lovász Attila

 

 

A Ratio Educationis társulás 1997-ben jött létre azzal a szándékkal, hogy segítse az oktatás színvonalának emelését és a minőség biztosítását.

Az OK Europe projekt által olyan kérdésekkel foglalkoztak, melyek aktuálisak és a rájuk adott válaszok az egész Unió további sorsára hatással vannak.

Fő céljaik:

  • Erősebb elköteleződés a diverzitás, a szabadság és a közös európai kultúrkör mellett: több nyelv és több kultúra kap fontos szerepet, melyek kifejezik egy-egy nemzet hagyományos értékeit és közvetítik kreatív világképét.
  • A polgári öntudat formálása és aktívabb hozzáállás az uniós ügyekhez: az Unió alapját a jól értesült és tevékeny polgár alkotja, aki szuverén véleménnyel rendelkezik. Ahhoz, hogy ezt meg tudja alkotni, több forrásból kell tájékozódnia, mivel mind az egyes politikai rendszerek, mind a média hajlandó a tények ferdítésére saját érdekében.
  • Szorosabb együttműködések és kapcsolatok kialakítása: az egyes generációkat és a képviselt csoportokat is arra motiváljuk, hogy közösen vegyenek részt az aktivitásokban.
  • A felelősségteljesség és egyben a szabadság promotálása: célunk, hogy a résztvevők felismerjék, a két fenomén összekapcsolódásából alakulnak ki olyan dolgok, melyek egyediek és többfajta értékkel bírnak.

 

OKE - Menni vagy maradni
Moderátor: Lovász Attila
Résztvevők: Vasik János, Nebojša Pekas, Vályi István

 

2018. április 16., Pozsonyi Magyar Intézet.

 

További hasonló témájú videók